Gluten Free Horizon to nowa marka posiadająca w swojej ofercie produkty nie zawierające glutenu, cukru, soli, jaj, mleka, soi i konserwantów. Są one także produktami koszernymi importowanymi z Izraela. Mixy i mąki Gluten Free Horizon zawierają: mąkę z białego sorgo, mąkę z sorgo, mąkę z tapioki. Składniki te są powszechnie używane w bezglutenowej kuchni na całym świecie.
http://www.anne-bezglutenowo.pl/
Mąka do wypieku chleba to pierwszy z produktów owej firmy, który mnie bardzo zainteresował. Od jakiegoś czasu moja mama piecza ciasta i chleby. Dzięki gotowej mieszance można upiec chleb, słone bułeczki lub muffiny. Zastępuje tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1. Zaleca się pieczenie o 10 stopni mniej niż jest podane w tradycyjnym przepisie. Można np. dodać słonecznik czy pestki dyni i wyjdzie nam rewelacyjny chleb.
Składniki: mąka z białego sorgo, mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia. Zawiera ponad 70% zbóż.
Mix do pieczenia 3w1 jest idealny do przygotowania gofrów, naleśników czy amerykańskich Pancake. Skorzystaliśmy z przepisu podanego na opakowaniu i zrobiliśmy właśnie Pancake. Pierwszy raz miałam z nimi do czynienia. Nie wyszły idealnie okrągłe bo trochę się śpieszyłam przy moich głodomorach ale były pyszne. Smakowały zupełnie inaczej niż gdyby były zrobione z tradycyjnej mąki.
Składniki: mąka z sorgo, mąka z brązowego ryżu, kaszka kukurydziana.
Wartość energetyczna w 100g: 353,86 kcal.
Wartość energetyczna w 100g: 353,86 kcal.
Mix do wypieku czekoladowych muffinów może posłużyć także do upieczenia ciasta czekoladowego czy ciasteczek brownies ponieważ jest mieszanką uniwersalną. Czeka jeszcze na debiut. Uczę się dopiero robić ciasta nie zakalce i nie chce zmarnować mieszanki. ;)
Składniki: kakao w proszku, przetworzona skrobia z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana. mąka ryżowa, dekstroza, proszek do pieczenia, wanilia w proszku, białko z grochu, guma ksantanowa, guma guar.
Wartość energetyczna w 100g: 350,3 kcal.
Wartość energetyczna w 100g: 350,3 kcal.
Mąka samorosnąca to produkt uniwersalny z najlepszych składników. Nadaje się do pieczenia wszelkich produktów: ciast, knedli, pizzy czy panierowania. Zastępuje tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1. Zaleca się pieczenie w temperaturze o 10 stopni niższej niż podanej w tradycyjnym przepisie. Tak jak wszystkie produkty Gluten Free Horizon jest produktem bezglutenowym i koszernym. Nie zawiera soli, cukru, jaj, mleka, konserwantów ani sztucznych dodatków. Pomaga zadbać o szczupłą sylwetkę.
Składniki: mąka z białego sorgo, mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia.
Zawiera ponad 70% zbóż.
Wartość energetyczna w 100g: 336 kcal.
Zawiera ponad 70% zbóż.
Wartość energetyczna w 100g: 336 kcal.
Mąka do wypieku ciast i ciasteczek nadaje się do wypieku każdego domowego ciasta i kruchych ciasteczek.
Składniki: mąka z białego sorgo, mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia.
Zawiera ponad 70% zbóż.
Wartość energetyczna w 100g: 336 kcal.
Produkty Gluten Free Horizon polecam każdemu. Nie tylko osobom nie tolerującym glutenu czy laktozy, trzymającym dietę, odchudzającym się. Mąki i Mixy tej firmy są zdrowe i smaczne. Można w łatwy i zdrowy sposób przygotować domowe wypieki. Opis produktów znajdziecie TUTAJ.
Wszystkie wymienione produkty do kupienia TUTAJ
Zapraszam również na fanpage TUTAJ
Pysznie i na dodatek zdrowo☺
OdpowiedzUsuńŚwietne te produkty , chętnie spróbowałabym takich zdrowych smakołyków .
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zdrowe produkty
OdpowiedzUsuń